Biografie

.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Yamill Jones is geboren op 31 augustus 1990 in Paramaribo, te Suriname.

 

In 2008 was hij te zien in de jeugdserie Spangas, waar hij de rol van Samsom Meijaards vertolkte.

Al snel volgenden er meer rollen in diverse films en series zoals Lotus, Alleen Maar Nette Mensen en Verborgen Verhalen.

 

In 2012 werd Jones aangenomen op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij de acteursopleiding heeft afgerond.

 

In 2016 won Jones “Het Debuut” met zijn solo voorstelling Vandaag Een Witte Man,  op het ITS festival.

In 2017 speelde hij in de voorstelling It’s My Mouth I Can Say What I Want To bij Jong-Oostpool onder regie van Daria Bukvic. De voorstelling werd genomineerd voor de “Gouden Krekel”.

 

Afgelopen theater seizoen speelde Yamill in Snowflake van Paul Knieriem bij de Toneelmakerij en in Amadeus van Theu Boermans bij Het Nationale Theater i.s.m de Theateralliantie.

In het seizoen 2019-2020 is Jones naast Amadeus ook te zien in Trojan Wars van HNT Jong onder regie van Noël Fischer.

In 2020 - 2021 zal Yamill te zien zijn in Snackbar van de Toneelmakerij onder regie van Timothy de Gilde en in de reprise van Amadeus.