top of page

Biografie

.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Yamill Jones is geboren op 31 augustus 1990 in Paramaribo, te Suriname.

 

In 2008 was hij te zien in de jeugdserie Spangas, waar hij de rol van Samsom Meijaards vertolkte.

Al snel volgenden er meer rollen in diverse films en series zoals Lotus, Alleen Maar Nette Mensen en Verborgen Verhalen.

 

In 2012 werd Jones aangenomen op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij de acteursopleiding heeft afgerond.

 

In 2016 won Jones “Het Debuut” met zijn solo voorstelling Vandaag Een Witte Man,  op het ITS festival.

In 2017 speelde hij in de voorstelling It’s My Mouth I Can Say What I Want To bij Jong-Oostpool onder regie van Daria Bukvic. De voorstelling werd genomineerd voor de “Gouden Krekel”.

 

Afgelopen theater seizoen speelde Yamill bij de Toneelmakerij onder regie van Timothy de Gilde in de voorstellingen de Drie Biggetjes en het Wolfspak en Snackbar. Daarna speelde hij in Trojan Wars onder regie van Noël Fischer bij het HNT-Jong. Deze voorstelling werd beloond met een Gouden krekel.

In het seizoen 2022-2023 is Jones te zien als Travis jr in The Story Of Travis van Theater Rotterdam i.s.m Wellmade Productions onder regie van Romana Vrede.

Naast Let’s Talk About Sex van HNT-Jong zal Yamill in 2023-2024 te zien zijn als Robin Hood in Robin Hood van Theater Sonnevanck  onder regie van Daniël van Klaveren. Ook verschijnt Jones op het witte doek in de film de Vuurlinie onder regie van Roel Reiné.

bottom of page