top of page

Biografie

.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Yamill Jones is geboren op 31 augustus 1990 in Paramaribo, te Suriname.

 

In 2008 was hij te zien in de jeugdserie Spangas, waar hij de rol van Samsom Meijaards vertolkte.

Al snel volgenden er meer rollen in diverse films en series zoals Lotus, Alleen Maar Nette Mensen en Verborgen Verhalen.

 

In 2012 werd Jones aangenomen op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij de acteursopleiding heeft afgerond.

 

In 2016 won Jones “Het Debuut” met zijn solo voorstelling Vandaag Een Witte Man,  op het ITS festival.

In 2017 speelde hij in de voorstelling It’s My Mouth I Can Say What I Want To bij Jong-Oostpool onder regie van Daria Bukvic. De voorstelling werd genomineerd voor de “Gouden Krekel”.

 

Afgelopen theater seizoen speelde Yamill in de Drie Biggetjes en het Wolfspak van Timothy de Gilde bij de Toneelmakerij.

In het seizoen 2021-2022 is Jones te zien in Trojan Wars van HNT-Jong onder regie van Noël Fischer, de reprise van de Drie Biggetjes en het Wolfspak van de Toneelmakerij onder regie van Timothy de Gilde en Snackbar van de Toneelmakerij onder regie van Timothy de Gilde.

Naast Richard de Derde van Goedemorgen Theaterproducties zal Yamill in 2022-2023 te zien zijn in Travis van Theater Rotterdam i.s.m. Wellmade Production en ITA onder regie van Romana Vrede.

bottom of page